Ammattilaisen vinkit kylpyhuoneremonttiin taloyhtiössä

Kylpyhuoneremontti taloyhtiössä – Ammattilaisen vinkit onnistuneeseen kylpyhuoneremonttiin

Kylpyhuoneremontti taloyhtiössä mielessä? Tiedätkö millaisia asioita kannattaa ottaa huomioon ennen remonttia, sen aikana ja remontin valmistuessa? Jatka lukemista, niin kerromme ammattilaisen parhaat vinkit.

Suunnittele ja valmistele kylpyhuoneremontti huolella

Kylpyhuoneremontin on lähdettävä liikkeelle huolellisella suunnittelulla. Kylpyhuoneremontti kannattaa teettää ammattilaisella, sillä märkätilatyöskentelyssä on tärkeää toimintatavat. Vaikka lupia ei tarvittaisikaan, niin märkätilojen kanssa kannattaa olla aina tarkkana, eikä kylpyhuone ole paras paikka yrittää säästää tekemällä itse. Selkeän suunnitelman perusteella urakka on helpompi kilpailuttaa ja näin vertailla saatuja tarjouksia.

Ilmoita muutostyöstä isännöitsijätoimistoon ennen remonttia

Osakkaan on ilmoitettava muutostyöstä isännöitsijätoimistoon. Muutostyöhakemuksessa ilmoitetaan valitut kaikki valitut urakoitsijat. Lisäksi määritellään remontin tarkka sisältä sekä remontin aikataulu. Jos remonttiin sisältyy esim. Tilojen laajentamista, täytyy hakemus käsitellä myös taloyhtiön hallituksessa – isännöintiin kannattaa siis olla yhteydessä hyvissä ajoin. Muutostyöilmoituksen käsittelyn jälkeen on teetettävä asbestikartoitus, mikäli kylpyhuone on valmistunut ennen vuotta 1994.

Näin remontti etenee

Kylpyhuoneremontti alkaa purkutöillä ja etenee siitä pohjatöiden, sähkö- ja vesitöiden kautta pintojen ja kalusteiden asennukseen.

Kun taloyhtiö on antanut luvan kylpyhuoneremontille ja asbestikartoitus on suoritettu, voidaan aloittaa purkutyöt. Purkutyöt on mahdollista tehdä itse, jos asbestikartoituksessa ei löydetä mitään hälyttävää. Muut työt kannattaa kuitenkin jättää ammattilaiselle.

Mikäli purkukatselmuksen yhteydessä tulee esiin piileviä vaurioita rakenteissa, niiden korjausvastuu on taloyhtiöllä. Huomioi, että mahdolliset kosteusongelmat voivat aiheuttaa jonkin verran viivästyksiä remonttiaikatauluun.

Tämän jälkeen kylpyhuoneeseen voidaan tehdä tarvittavat pohjatyöt sekä vedeneristys ja vedeneristystarkastus. Sitten päästään vihdoin tekemään näkyvimmäksi jäävää työtä: kylpyhuoneen laatoitus, sähkö- ja vesityöt sekä kalusteiden asennus.

Viimeistelyn ja siivouksen jälkeen edessä on vielä tarkastus, josta osakas saa itselleen dokumentit.

Taloyhtiön vastuu kylpyhuoneremontissa – muistilista osakkaan ja taloyhtiön vastuualueista

Kylpyhuoneremontti vaatii aina taloyhtiön luvan. Yleensä toteuttaessa kylpyhuoneremonttia taloyhtiössä kannattaa tutustua siihen, miten vastuut jaetaan taloyhtiössä taloyhtiön ja osakkaan välillä.

Taloyhtiön vastuulla ovat
– Viemäröintiin ja veden kulkuun liittyvät asiat
– WC-pönttö
– Viemärit/viemäröinti ja vesihanat
– Vesilukkojen ja lattiakaivojen uusiminen

Osakkaan vastuulla ovat
– Vesilukkojen ja lattiakaivojen puhdistus
– Kylpyhuoneen kalusteet, kuten kaapit, komerot, peilit ja suihkukaapit
– Käytännössä kaikki vesieristeeseen asti

Voit lukea lisää taloyhtiön ja osakkaan vastuista luotettavasta lähteestä. Klikkaa tästä.

Nikkilän Huolto toteuttaa kaikki kylpyhuoneremontit vankalla kokemuksella aina aikataulussaan alusta loppuun saakka. 

By | 2021-09-26T20:27:49+00:00 syyskuu 26th, 2021|Taloyhtiö|0 Comments